Számos kutya és más kisállat hal meg minden évben annak következtében, hogy a gazdájuk a napon parkolja le a kocsiját, a kedvenceket ott hagyja a járműbe zárva, és a kabin túlhevül. Vannak olyanok is, akik a gyereküket hagyják a kocsiban, ami még nagyobb tragédiához vezethet. A kocsibelsők túlhevülése igazán égető probléma, de úgy tűnik, a Teslának most sikerült vele leszámolnia.

A elektromos autó 8.0-ás szoftverfrissítése elhozza a túlhevülésbiztos kabint. Az autó klímája automatikusan bekapcsol, ha azt méri, hogy a belső hőmérséklet eléri a megadott felső határt, és alatta tartja a kocsibelső hőmérsékletét. Teli akkumulátorral a Tesla ezt elméletileg egy évig is tudja csinálni, megszakítások nélkül. Egyelőre azonban a művelet még csak 12 órára van limitálva, ami még mindig elég jó, a probléma viszont az, hogy a megadott hőmérséklet-határ 40 Celsius fok.

Negyven fok még mindig nagyon forró, pláne, ha nincs a kocsiban víz, szóval ez eddig látszatmegoldás. A Tesla-vezér Elon Musk twittje alapján viszont ez csak egy állomás a fejlesztés útján, mert a kész, teljes rendszerben majd állítható lesz a minimum- és maximum hőhatár is.

A kabin túlhevülése ellen már a Toyota is tett lépéseket a Prius-szal, ők ventilátorokkal keverték fel a kocsibelső elhasználódott levegőjét, melyet a tető napelemei hajtottak. A Tesla megoldása ennél sokkal jobb – lesz, ha majd teljesen elkészül.