A Volvo nyerte meg az egyszerűen csak száguldó téglának becézett Volvo 240 Turbo-val az Európai Túraautó Bajnokságot pontosan harminc évvel ezelőtt, és nem véletlen, hogy a svédek megemlékeznek erről az évfordulóról, hiszen ezzel együtt azt is bejelentették, hogy visszatérnek a túraautó-sportba.

A 2016-os szezonban az immár a gyár tulajdonában lévő Polestar istálló két Volvo S60 WTCC versenyautót is indít majd a túraautó-világbajnokságban, és rögtön több éves programról beszélnek, azaz tisztában vannak azzal, hogy a nulláról épített autóval eleinte leginkább csak tapasztalatokat gyűjtenek majd. Niels Möller, a Polestar vezetője elmondta, azért választották a WTCC bajnokságot, mert azzal világszerte szerepelnek a termékeik, és az itt szerzett tapasztalatokat a nagy teljesítményű utcai autók fejlesztésénél is felhasználják.

A Volvo S60 WTCC versenyautóban az új Drive-E motorcsaládon alapuló, de a szabályzatnak megfelelően mindössze 1,6 literes lökettérfogatú benzines turbómotor dolgozik, amelynek 400 lóerő a csúcsteljesítménye. Az első képeken fényezés nélkül látható a fekete, karbonból sütött karosszéria, amely így nagyon gonoszan néz ki, a bajnokságban már a jellegzetes Polestar-kék lesz az alapszín.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!