A finnországi Neste Oil Rally első napján Friciék előbb megnézték a WRC mezőny klasszikusainak a köreit, majd ők maguk is nekivágtak az embert próbáló ugratókkal tarkított Shakedown szakasznak. A pályákat az elmúlt napokban utcai autóval járták be, és ismét szembesültek azzal, hogy a helyieknek mekkora előnyt jelent az itt szerzett tapasztalat. A csütörtöki nap estéjén még három gyorsasági szakasz vár a magyar fiúkra, ahol már élesben száguldanak a világbajnoki pontokért.

„Vegyesen telik a mai nap, mert teljesítenünk kellett a Shakedown szakaszt, és estére még három gyorsasági is lesz. Egy 3 kilométeres pályát jelöltek ki a Shakedownhoz, amin 4-5 kört mentünk. Próbáltunk idomulni a finn pályákhoz, és felvenni a ritmust. Az első benyomásaink nagyon jók. Az új motor érezhetően erősebb, és a gyári beállítások is tökéletesen megfeleltek nekünk, így ezen nem is változtattunk. Azon vagyunk, hogy megismerjük, megszokjuk a pályákat. Jó időt mentünk, és úgy érzem, hogy jó munkát végeztünk.” – mondta Turán Frici.

A Synergon Turán Motorsport csapatának és a megizmosodott Ford Fiesta S2000-nek nem sok ideje lesz a pihenésre a következő napokban. A mai szakaszokat követően holnap 8, szombaton pedig 11 gyorsasági várja őket, ahol mindent bele adhatnak az újabb világbajnoki pontok reményében.