Az európai kontinens, Törökország és Oroszország újautó-értékesítési adatainak összesítésével számolta ki az ACEA a 2015-ös toplistáját, amelyen a Volkswagen Golf stabilan őrzi az első helyezését, több mint 10 százalékkal felülmúlva a 2014-es eredményét. Úgy tűnik, a károsanyag-kibocsájtási botrány még nem érezteti a hatását a statisztikán, hiszen a VW Passat produkálta a legnagyobb növekedést az élbolyban azzal, hogy a 12-ről  8. helyre jött fel.

A statisztikában csodás változásokat is láthatunk, úgymint a Fiat 500X 88 ezer százalékos (!) növekedése, de a BMW 2-es sorozat is közel 500 százalékkal bővült annak köszönhetően, hogy az egykor csak a kupé- és kabriót jelölő típusjelzés az idei évben már családi egyterűkön is felbukkant. Az európai autópiac egyébként 2015-ben 3,8 százalékkal bővült az egy évvel korábbihoz képest, ami 15,6 milliós darabszámot jelent.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!