Még az új 8-as sorozat forgalmazásának megindulása előtt versenyezni fog az M8 GTE nevű túraautó, amellyel az észak-amerikai IMSA és az FIA World Endurance Championship világbajnokságában állnak rajthoz, utóbbi keretében a LeMans-i 24 órás versenyen is indul majd a BMW gyári csapata.

Az utcai autóval párhuzamosan folyt a versenyautó fejlesztése, az új technológiák nagyban megkönnyítették a mérnökök dolgát, hiszen a számítógépes tervek elfogadása után 24 órával a 3D nyomtatásnak köszönhetően már ki is próbálhatták az új alkatrészeket, és az esetleges módosításokat is hasonlóan gyorsan végre tudták hajtani. A virtuális fejlesztéssel végezték még a kipörgésgátló finomhangolását.

Ahogy az egy versenyautónál megszokott, a szabályzat határozza meg a legtöbb részletet, így azt is, hogy a V8-as biturbó lökettérfogata 4,0 liter, maximális teljesítménye 500 lóerő. A 4980 mm hosszú, 2046 mm széles és 1212 mm magas (ez változtatható) versenyautó tömege a rengeteg karbonnak köszönhetően mindössze 1220 kg, a karosszériaelemek könnyen cserélhetőek a verseny közbeni javítás megkönnyítésére.

Welcome the new BMW M8 GTE.

The official launch of the new BMW M8 GTE race car – live from the IAA in Frankfurt. /// Die offizielle Präsentation des neuen BMW M8 GTE – live von der IAA in Frankfurt. BMW M FIA WEC

Közzétette: BMW Group Sports – 2017. szeptember 12.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!