Az időmérőn a kamionosok közül Adam Lacko nagyon jó ütemben ment ki a pályára, és a leggyorsabb kört futotta, így ő szerezte meg az első rajthelyet. Nem volt ilyen szerencsés Kiss Norbert, a Révész TRT kétszeres Európa-bajnoka amikor kigurult a pályára, alaposan rákezdett az eső, így Norbi végül az ötödik helyről rajtolhat.
„Az eső nem kedvezett nekünk, próbálunk változtatni a beállításokon, de ilyenkor nagyon nehéz módosítani. Szárazon nagyon jól működik a kamion, de esőben túlkormányzott, kevés a tapadásom. Sok időt veszítettem az időmérő során, nem jó nedves pályán az egyensúly. Nagyon bízom abban, hogy eláll az eső, és felszárad a Hungaroring” – mondta Kiss Norbert.

Az első futam a pályán lévő sok víz miatt sárga zászló mellett rajtolt, de a második körben elengedték a mezőnyt. Lacko komoly előnyt épített ki, de a második helyért négy pilóta – köztük Kiss Norbert is – harcolt, aki az ötödik helyen haladva Albacetet üldözte, és kereste az előzési lehetőséget. Féltávig nem változott a helyzet, majd a 9. körben Norbi a célegyenes végén bebújt Albacete mellé, és megelőzte. Egy körrel később ugyanott Hahn mellett is elment a magyar pilóta, hiába szorította őt kifelé a német versenyző a célegyenesben. Az utolsó körre Janiecre is megérkezett Kiss Norbert, de végül harmadikként intette le a kockás zászló. Mivel a francia viszont többször is elhagyta a pályát, időbüntetést kapott, így Norbi a második helyen zárta az első futamot!
„A rajthelyemet tekintve ez egy jó eredményt, de a kigyorsításoknál nagyon szenvedtem végig, folyamatosan megcsúszott az autó. Aztán láttam, hogy már csak négy kör van hátra, és kénytelen voltam kockáztatni, hogy előrébb lépjek. Örülök, hogy feljöttünk a második pozícióba, köszönöm a csapatnak, mert sokat dolgoztak ezért az eredményért” – nyilatkozta a verseny után Kiss Norbert.

2020 Hungaroring Szombat

Hungaroring szombati beszámoló 🙂

Közzétette: Kiss Norbi – 2020. október 17., szombat

Futamgyőzelem két részletben – A hetedik helyről nyert Kiss Norbi
Nem változott sokat az időjárás a kamion EB Hungaroringen rendezett második futamára sem, maradt a csepergő eső és a nedves aszfalt. A fordított rajtrács miatt az első versenyen második helyen végző Kiss Norbert most a 7. pozícióból vághatott neki a 11 körnek.
A futam azonnal piros zászlóval kezdődött, a felvezető körben Janiec autójánál elektromos hiba jelentkezett, így megállt az egyik kanyarban, így nem indították el a versenyt, amíg nem vontatták el a kamiont. A rajt után az egész pályán sárga zászló volt érvényben az első körben, majd a zöld zászló után Norbi a célegyenes végén megelőzte Hahnt, majd a pálya felső részén kihasználta, hogy Albacete és Faas csatázott, így utóbbi mellé bebújt, és a német versenyzőt is megelőzve már a 4. helyen állt. A 2. körben Kiss Norbert futotta a leggyorsabb kört! A 4. körben egy fantasztikus manőverrel a magyar pilóta a célegyenes végi kanyarban körbeautózta Albacetet, majd a sikánba érve Calvet mellé is bebújt, így feljött a második pozícióba. Az 5. körben a célegyenesben Halm mellé ért a Révész TRT kamionja, és Kiss Norbert kifékezve riválisát átvette a vezetést. Minden szépen alakult, amikor piros zászlóval félbeszakították a futamot és a Parc Fermébe terelték a pilótákat.

Mindennek az volt az oka, hogy elkezdődhessen a túraautó VK időmérő edzése, majd a döntés értelmében a kvalifikáció után folytatódhatott a kamionverseny abban a sorrendben, ahogy az utolsó teljesített körben álltak, azaz Norbi a 2. helyről startolhatott – hosszú várakozás után.
A hét körös mini futam is sárga zászlós körrel indult, majd amikor elengedték a mezőnyt, Norbi azonnal az élre állt, az első kanyarban megelőzte Halmot. Folyamatosan növelte különbségét a Révész Truck Racing Team magyar versenyzője, és egymás után a leggyorsabb körüket futotta. Végül Kiss Norbert megnyerte a két részletben tartott futamot, és a dobogó legmagasabb fokára állhatott.

2020 Hungaroring Vasárnap

Vasárnapi videó! 🙂

Közzétette: Kiss Norbi – 2020. október 18., vasárnap