Az Audi A4 után annak testvérmodellje, az A5-ös is átesett a félidőben esedékes frissítésen, új MMI-vezérlővel és lágy-hibrid technológiával jön a korábbinál sportosabb orrkialakítással rendelkező kupé, kabrió vagy Sportback. Laposabb és szélesebb a hűtőrács, felette pedig ott látjuk az Ur-Quattro-ra utaló három szellőzőnyílást, nagyobbak az alsó légbeömlők.

Széria a LED-es fényszóró, extraként LED-es hátsó lámpák is választhatóak animált irányjelzővel, a csúcs mátrix-LED-es fényszórók is animált irányjelzővel rendelkeznek. Advanced vagy S Line külső kérhető az alapmodell kivételével, az S modellek és az A5 Cabriolet is saját megjelenést kapott, a külső pedig szabadon kombinálható a belső hangulatokkal.

Európában 163 lóerőtől indul a teljesítményskála, a négyhengeres motoroknál 12V-os, a hathengereseknél 48V-os a lágy-hibrid rendszer. Alapfelszerelés az automatikus váltó, az S5 modellek 48V-os feszültségű elektromos rendszert kapnak. Érdekes módon, amíg az S5 Coupé és S5 Sportback esetén kiemelik a nyomatékos (700 Nm) 3,0 literes TDI-t, addig az S5 Cabriolet motorváltásáról hallgat a sajtóanyag – a hírek szerint azért, mert ez a karosszériaváltozat Európában is a 3,0 literes TFSI-vel (354 LE/500 Nm) folytatja. Biztosat nem tudunk, mert egyelőre semmi információ nincs erről a változatról azon kívül, hogy említés szinten szerepel a sajtóanyagban.

A felfrissített A5 piaci bevezetésekor választható az edition one limitált széria Sportback vagy Coupé karosszériával, legalább 190 lóerős motorral. Sport felfüggesztést, S Line külsőt, feketére fényezett tetőt kap ez a változat, bent S Line vagy design selection hangulat lehet. Már rendelhető a felfrissített Audi A5/S5, a kiszállítások 2020 elején indulnak.