Hiába készülnek már a világ miden táján a versenyzők és az autógyárak a jubileumi, 90. Pikes Peak Hegyi Felfutó versenyre, a természet közbeszólt, és már 99 százalék, hogy az eredetileg tervezett időpontban, július 8-án.

A Waldo Kanyonban tomboló erdőtüzet még mindig nem tudták ellenőrzésük alá vonni a mentőegységek, a környékről 32 000 embert telepítettek ki. A magas hőmérsékletek és az erős szél miatt nem lehet megmondani, mikor lesz újra biztonságos a Pikes Peak hegy környéke. A hegy alatt húzódó autóúton, a 24-es Highway-en jelenleg senki nem közlekedhet. A veszélyhelyzet miatt nem a helyi, hanem az országos hatóságok döntenek majd arról, hogy az eredetileg tervezett időpontban egyáltalán meg lehet-e majd közelíteni a területet, illetve hogy ott versenyt lehet majd rendezni. A következő két napban a szervezők mindenképpen kiadnak még valami sajtóközleményt, ha a hatóságok felől semmi biztató információt nem kapnak, akkor minden bizonnyal elhalasztják a futamot.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!