A hétvégén tartották az I. Ralda Rallye Sprint versenyt, az Északi-régió Rallysprint Bajnokság sorozatának versenyét, az MNASZ által kiírt amatőr rally kupa negyedik futamát Nagykálló környékén, amely során a Nagykálló és Újfehétró közötti lezárt útszakaszon az egyik versenyző egy kanyarban kisodródott, és a nézők közé hajtott.

Kilenc embert szállítottak kórházba a mentők (egyet helikopterrel Debrecenbe, nyolcat mentőautókkal Nyíregyházára), sajnos egyikük olyan súlyos sérüléseket szerzett, hogy nem tudták megmenteni az életét. A baleset körülményeinek tisztázása érdekében a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti baleset okozása vétsége, valamint foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. Ezzel párhuzamosan a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség saját hatáskörben, szakértők bevonásával haladéktalanul megkezdte a tragédia körülményeinek sportszakmai kivizsgálását is. A Szabolcs Online weboldalon egy szemtanú nyilatkozik az eset körülményeiről.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!