Az Egyesült Államokban épp márkát váltott (megszűnt a Scion) a mifelénk Toyota Aurisként ismert kompakt autó, ezért szükség van némi hírverésre. Minden bizonnyal ezért választotta kiindulási alapként a 2015-ös Formula Drift bajnok Frederic Aasbo ezt új versenyautójának. Mármint a megjelenést, hiszen a technika köszönőviszonyban sincs a szériaautóéval.

A keresztben beépített 1,8 literes orrmotor és elsőkerékhajtás helyett hosszában helyezkedik el a 2,4 literes 2AR motorkódú négyhengeres Toyota blokk, amit átállítottak E85-tel való üzemelésre és hatalmas méretű turbót is kapott, aminek 1000 LE/1152 Nm lett az eredménye. Ez már elég ahhoz, hogy látványosan menjenek füstbe a hátsó kerekek.

A külső héj se maradt változatlan, mert alaposan kiszélesítették a kerékjáratokat és egy takaros kis tetőspoilert is kapott. A bemutatkozó videón Los Angeles környékén, hegyi utakon kilincsel a hátsókerékhajtású Auris, egyébként pedig driftversenyeken lehet majd találkozni vele az USA-ban.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!