Az április elején, a Velence Korzón megrendezett első verseny előtt azt írták a Drone Racing Hungary szervzői, hogy a célegyenesbe fordultak, most pedig kijelenthetjük, megérkeztek oda. A bajnoki sorozat második fordulójára 2016. május 15-én, vasárnap a Hungaroring célegyenesében kerül sor. Ott épül fel a második futam pályája, ahol Lewis Hamilton, Michelisz Norbert, vagy éppen Kiss Norbert szokott száguldozni,

Az első verseny sikerét látva, no meg tanulságait értékelve, sok mindenen változtatunk, hogy még izgalmasabb és pörgősebb legyen a következő futam. Több kísérőprogrammal is készülünk a vendégek szórakoztatására, de itt is lesznek szimulátorok, ráadásul – a paddockba való különbelépőt leszámítva – a belépés továbbra is ingyenes.

A körpálya kapukból és zászlókból épül fel, aki kihagy egy akadályt, azt kizárják az adott futamból. A drón lezuhanása esetén le kell kapcsolni a járművek jeladóját, és ebben az esetben is bukja a futamot a versenyző. A pilótáknak a szabad szemes reptetés tilos, kötelező az fpv-felszerelést használni, ami lehet video szemüveg, földi állomás, vagy A háromkörös futamok során 4-4 versenyző indul, mindenki két futamon vesz részt, és a jobbik időeredményét veszik figyelembe a sorrend felállításánál. A versenyek legjobbjai 10-8-6-4-2-1 pontot kapnak és az öt viadal pontjainak összesítését követően kerül megállapításra a sorozat végső eredménye, s dől el, ki utazhat a Hawaii-i világbajnokságra, aminek költségeit a szervezők állják.

A Drone Racing Hungary sorozat második futamán is a helyszínen kivetítőkön figyelemmel lehet követni, a facebook-oldalunkon pedig élő streamen nézhető az egyedülálló verseny.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!