A szintén SkodaOctavia WRC-vel autózó Szabó Gergő / Kerék Balázs duó ugyancsak dobogós helyen, harmadikként ért célba. Ezúttal kisebb műszaki problémák is adódtak Szabó Gergőék Octavia WRC-jével, ám a miskolci ralifutamra a remények szerint már sikerül a lehető legjobban felkészíteni az autót.

Emlékezetes, hogy a az egri futam révén rendezték meg először a Skoda Prológ és Szuperspeciál bajnokságot. A kedvezőtlen időjárási körülmények miatt a korábban meghirdetett Szuperspeciál szakasz helyett az úgynevezett “gyors a gyorsban” elv alapján hirdettek győztest.

A mért időeredmények alapján a Szuperspeciál Bajnokság Eger Rally futamának győztese a Benik Balázs / Doromby Zoltán által vezetett Ford Focus WRC lett. Érdekesség, hogy a másik 2 dobogós helyet a Turi Tamás/Kerék István és a Szabó Gergő/Kerék Balázs duó nyerte, mindkettő Skoda Octavia WRC modellel. Egyre inkább úgy tűnik tehát, hogy az említett Octaviak a magyar ralifutamok jővőbeni siker-várományosai. Igazi elismerés emellett, hogy a Skoda nyerte a Szuperspeciál bajnokságot a márkák versenyében.

Az egri sportcsarnokban megrendezett díjátadáson Gál Gábor, az egri Gál Autócentrum Skoda márkakereskedés ügyvezetője vette át a kupát a Skoda Octavia WRC-vel versenyző klasszisoktól: Szabó Gergőtől és Turi Tamástól. A kupát ezentúl tehát az egri márkakereskedésben tekinthetik meg az érdeklődő ügyfelek.