408-518 lóerő közötti teljesítménnyel jön az A7-S8 modellekben az új, turbófeltöltéses V8-as Audi motor 408-518 lóerő közötti teljesítménnyel jön az A7-S8 modellekben az új, turbófeltöltéses V8-as Audi motor

Végre bemutatkozik az Audi új, feltöltöttV8-as benzinmotorja Genfben, ahol rögön több modellbe szerelve is ki lesz állítva.

Különféle teljesítményekkel kerül az egyes modellsorozatokba beépítésre az új erőforrás. Legalább 408 lóerőre számíthatunk az erőforrástól, így kerül az A6 és az A7 kínálat csúcsára, a házon belüli rangsor megérzése miatt A8 motorterébe már 420 lóerővel kerül. Genfben bemutatkozik az új erőforrással szerelt Audi S8-as is, ami 518 lóerejével jelentősen túltesz az elődjén – és a W12-es változaton is.

Kezdetben egyturbós lesz a négyliteres TFSI. A jövőbeli RS6-osba már két turbóval kerül majd Kezdetben egyturbós lesz a négyliteres TFSI. A jövőbeli RS6-osba már két turbóval kerül majd

És ez még nem minden, hiszen ősszel jön majd az Audi S6, ami ugyanezt a változatot kapja majd a kisebb és könnyebb karosszériába építve – és akár kombiként is elérhető lesz. Ezt a négyliteres TFSI-t használja még a Bentley Continental is, ahol rögtön egy (420 LE) és két (563 LE) turbóval is elérhető lesz a Győrben gyártott erőforrás. Utóbbira, azaz a több mint 550 lóerős motorra még egy darabig várni kell az Audi márka esetén, hiszen az RS6-os még egy ideig várat magára. Az új, feltöltött V8-assal szerelt Audikat novembertől gyártják, forgalmazásuk 2012 elején indul.