Ötajtósként is sportos maradt a Mercedes A-osztály, amelyről ezek a képek már hivatalosak Ötajtósként is sportos maradt a Mercedes A-osztály, amelyről ezek a képek már hivatalosak

A Mercedes formatervezők javára kell írni, hogy nem változtattak sokat a Sanghajban és New Yorkban egyszerre prezentált Mercedes A-osztály tanulmány formáján. Azonban egy kicsivel több egyediség nem ártott volna az autónak.

Szemből nézve a fényszóró csúcsok miatt még úgy-ahogy elmegy egyedi formának a orr, oldalról nézve azonban nagyon is szembetűnő a volvós vonalvezetés. A befejezés nem svéd, hanem francia, egészen pontosan a Citroën DS3-as hátsó lámpái azok, amelyek rögtön az ember eszébe jutnak, ahogy a Mercedes A-osztály befejezéséhez közeledik.

Innen látszik, hogy volvós lett az orr kialakítása Innen látszik, hogy volvós lett az orr kialakítása

Muszáj megemlíteni még a tanulmányhoz képest legfontosabb változást, a karosszériát úgy alakították át ötajtósra, hogy az továbbra is nagyon sportos megjelenésű. Érdekes módon az oldalablakok vonala kupésan ívelt, ellenben a tető majdnem vízszintesen fut hátrafelé; nem kell majd aggódni a fejtér miatt a második sorban sem. Mivel a formát levédték, és az nyilvánosságra is került, hamarosan várhatóak az első hivatalos információk az új Mercedes A-osztályról. A kecskeméti autó, az új Mercedes B-osztály megismerésére várhatóan még pár hetet-hónapot várnunk kell.

Hasonlítanak a DS3 hátsó lámpáira a Mercedes A-osztály alkatrészei, de a fényezett C oszlop miatt nehéz összekeverni a két autót Hasonlítanak a DS3 hátsó lámpáira a Mercedes A-osztály alkatrészei, de a fényezett C oszlop miatt nehéz összekeverni a két autót