Az időmérő edzést ugyan csak szombat délután rendezik a Hungaroringen, a Ferrari-istálló két pilótája azonban – egy kisebb pályán – már péntek este összemérte erejét. A Papp László Sportaréna adott otthont a maranellói istálló főszponzora, a Vodafone fogadásának, amelyen Michael Schumacher és Rubens Barrichello volt a díszvendég. A pilóták az Aréna parkolójában kialakított gokartpályán is megtettek néhány kört, s noha a többség Schumachertől várt volna jobb eredményt, végül Barrichello nyerte a csatát. Igaz, nem sokkal, mindössze négy ezredmásodperccel bizonyult jobbnak csapattársánál.

“Szeretem a Hungaroringet, mert technikás pálya, de ami azt illeti, Kanadában és az Egyesült Államokban is szeretek vezetni” – mondta Barrichello este. A brazil pilótától megkérdeztük azt is, ha tehetné, melyik szabályt változtatná meg, ő azonban erre csak annyit mondott: “ez nagyon nehéz kérdés, így hirtelenjében nem is tudok rá válaszolni.”

Schumachert a Ferrari idei gyengébb szereplésének okáról faggattuk, mire ő előállt egy eddig talán nem hallott válasszal. “Zsinórban hatszor nyertük meg a konstruktőri világbajnoki címet, törvényszerű volt, hogy jön majd egy hullámvölgy. Persze, azt azért nem gondoltam volna, hogy ilyen mély lesz a gödör…”