Ken Block nemrég Fordról Audira váltott, de úgy tűnik, az ingolstadtiak némi kreatív szabadságot hagytak az amerikai versenyzőnek, hiszen a következő Pikes Peak hegyi felfutón például egy 1400 lóerős Porsche 911-essel indul. A Porsche 911-esekre specializálódott BBi Autosport műhely már egy évtizede dolgozik a tökéletes 911-es megépítésén, a munka finisében csatlakozott hozzájuk a Hoonigan, és így állt össze a Hoonipigasus elnevezésű alkotás.

Középmotorként építették be a 4,0 literes lökettérfogatú, biturbó feltöltéssel ellátott 6 hengeres boxert, amelynek 1400 lóerő a teljesítménye, és ez az erő összkerékhajtás segítségével jut a talajra. A mindössze 1 tonna tömegű versenyautó különlegessége még a tavalyi versenyen begyűjtött telemetria-adatok alapján GPS-helymeghatározás segítségével automatikusan az ideális beállításra váltó aktív felfüggesztés.

A Hoonigan jóvoltából Trevor Andrew adaptálta az 1971-es Porsche 917/20 Pink Pig versenyautó megjelenését a 911-essel részletekkel ellátott versenyautóra. Június 26-án, a 100. alkalommal megrendezésre kerülő Pikes Peak Nemzetközi Hegyi Felfutón debütál majd a Hoonipigasus, ahol az abszolút első helyezést akarja megszerezni vele Ken Block.