A Ducati múzeumában egészen szeptember 19-ig lehet látogatni a “Troy Story: The Legend of a Champion” című kiállítást, amelynek a témája, hogy Troy Bayliss húsz évvel ezelőtt nyerte meg első WorldSBK világbajnoki címét a márkával, de ennyiben nem merül ki a megemlékezés, most bemutatták az erre az alkalomra készített limitált motorkerékpárt.

A név se hétköznapi, Ducati Panigale V2 Bayliss 1st Championship 20th Anniversary a pontos jelölése a jubileumi gépnek, amelynek a Panigale V2-es adja az alapját. A 2001-es bajnok-gép 996 R grafikáját idézték meg, Ducati-vörös az alapszín, de bőven van zöld és fehér is, és nem hiányozhat a #21-es rajtszám és a Shell logó sem. A versenyző aláírása a tankon, a név és a sorozatszám pedig a kormánymerevítőn olvasható.

Annak érdekében, hogy versenypályán is jól viselkedjen a gép, megszabadultak a széria-felfüggesztéstől, tehát a Showa villától és a Sachs rugóstagtól; az Öhlins NX30-as villa és TTX36-os rugóstagot építették be, illetve a kormány-lengéscsillapító is a svédek terméke. A tömegcsökkentés érdekében lítium-ion akkumulátort és egyszemélyes nyerget kap a jubileumi gép, így 3 kg-mal könnyebb a normál változatnál a maga 174,5 kg-os saját tömegével.

Nem nyúltak a 995 köbcentis Superquadro kéthengereshez, ami 155 lóerőt (10 750/perc) és 104 Nm-t (9000/perc) tud, és mindezt Euro 5-ös tisztaságú kipufogógázokkal. Nagy-Britanniában októbertől lehet majd megvásárolni a Ducati Panigale V2 Bayliss 1st Championship 20th Anniversary motorkerékpárt, az ár 17 995 font, azaz 2790 fonttal (1,17 millió Ft) drágább a normál Panigale V2-esnél.