Noha az elektromos motorkerékpárok piaca kicsi, az olasz Italian volt nevű startup úgy véli, hogy azon belül is van már egy igenis fizetőképes luxusszegmens, amelyet az itt látható Lacama elnevezésű kétkerekűvel céloztak meg. Nicola Colombo volt az ötletgazda, aki megszerezte még Valerio Fumagalli és az egykori Bertone- és Lamborghini tervező Adriano Stellino támogatását a projekthez, amelynek főmérnöke Enrico Pezzi volt, aki munkatársaival együtt összesen 6000 órát dolgozott a prototípuson.

Olyan motorkerékpárt alkottak, amelyet teljes egészében a megrendelő igényéhez lehet igazítani, onnan kezdve, hogy a 12 külső karosszériaelemet 3D nyomtatással készítik, és több megjelenés közül lehet választani. Aztán azzal folytatódik a dolog, hogy az elektromos hajtás és fék (hidraulikus Brembo rendszer is van) karakterisztikáját a mellékelt alkalmazással tudja a saját igényeihez igazítani, például egy pályanap előtt fokozni tudja a reakciókészséget. Vázból is háromféle van, Scrambler, Roadster vagy Cafe Racer stílusban.

A technika minden variációban egyforma, a 245 kg tömegű Italian volt kerekét egy 95 lóerős villanymotor hajtja, ami 4,6 másodperces 100-as sprintet és 177 km/órás végsebességet tesz lehetővé. Az akár villámtöltéssel is táplálható lítium-ion akkucsomag 180 km megtételére elegendő energiát tud tárolni. Állandó online kapcsolattal követheti a tulajdonos járművének sorsát, és bizonyos funkciókat a korábban említett alkalmazással is lehet vezérelni. 35 ezer euróra ígérik az árat.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!