A Suzuki RIII nevű tanulmány sokat finomodott, mire elkészült belőle az Ertiga nevű egyterű, amelyről korábban már hírt adtunk. Most az a nagy hír, hogy Európában is forgalmazni fogja a Suzuki az autót.

Az biztos, hogy a manesari Maruti gyárban építőkészleteket is készítenek majd, amelyek segítségével a helyi gyártás könnyen kivitelezhető lesz, azonban nem valószínű, hogy Esztergomban is készítik majd az autót; azt az Alto-hoz hasonlóan készre szerelve szállítják majd Európába.

A 4,3 méter hosszú (tengelytávolság 2,74 méter), Indiában három üléssorral kínált autó – hozzánk várhatóan két üléssorral jön – motorterében debütál a K14-es benzinmotor. Az 1372 cm3-e négyhengeres 95 lóerős, és nyomatékosabb a Swiftben/Splashben is használt 1,2-esnél, amire az extra tömeg miatt szükség is lehet. Alternatívaként az 1,3 literes, 90 lóerős dízelt kínálják majd. A bemutatót követően először az indiai, majd a többi ázsiai piacot fogják ellátni az Ertigával, majd csak ezt követően, azaz leghamarabb 2013-ban érkezhet meg hozzánk a kis egyterű.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!