Az oldalkocsis motorkerékpár nagy előnye, hogy ha az ember megáll vele a lámpánál, nem borul fel – feltéve, hogy reggel nem hagyta otthon az ember a pótülést, ahogy azt előbb-utóbb fájdalmasan megtapasztalja az oldalkocsis motoros.

Aki már átesett ezen az élményen, az nagy valószínűséggel jelen volt a második, immár nemzetközi Oldalkocsis Találkozón, amelynek a kiskunfélegyházi Parkerdő adott otthont augusztus 13.-tól 16.-ig. A találkozóra a támogatói karszalagok alapján 2000 felnőtt, és közel 1500 gyermek volt kíváncsi idén, ami a tavalyi 1800-fős összlétszám majdnem dupláját jelentette. A rendezvényt az érdekes és látványos külföldi és hazai oldalkocsis fogatok sokasága mellett a gyermek- és családbarát kialakítása, valamint a helyi mozgáskorlátozott, szociális és gyermekvédelmi egyesületek részvétele emeli ki a motorostalálkozók sorából az esélyegyenlőség jegyében.

Az erdő nagy tisztásán a számtalan árus és büfés mellett színvonalas gyermek és felnőtt koncertek, ugrálóvár, trambulin, oldalkocsis kiállítás és szépségverseny valamint gyermekmotoroztatás működött a hétvégén. A tavalyi találkozó helyszíne, a kis, árnyas tisztás pedig immár csendes, komfortos kempingként várta a nagy számú idősebb oldalkocsis motorost itthonról és külföldről egyaránt az éjszakai pihenés jegyében.

Az oldalkocsis motorok száma ismét jóval száz felett volt, a felvonuláson és az oldalkocsis kaszkadőr bemutatón pedig több, mint 500 motor és jóval ezer feletti néző vett részt. A találkozót a regisztrációk alapján 14 országból látogatták meg oldalkocsisok. Nagy részük már a búcsúzáskor jelezte, hogy jövőre még több barátjával érkezik, ami a bizalom és az elismerés igazi jele. Terveink szerint 2016. augusztus 11.-től 14.-ig még nagyobb létszámban lepik el az oldalkocsisok Kiskunfélegyházát! További információk arról és rengeteg fénykép az idei találkozóról a www.oldalkocsis.hu weboldalon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!