A hétvégén elkezdődött a kamion EB a csehországi Mostban. Ezen a versenyen debütált a Révész TRT csapata, melynek pilótája Kiss Norbert. Nos a csapat és Norbi remekül kezdett, a szabadedzés során egy másodperccel volt gyorsabb a többieknél, és a jó tempó az időmérőre is megmaradt, így Norbi egy tizedes előnnyel megszerezte a Pole-t szombaton. Az első futamban aztán sikerült is megtartani az első helyet, a magyar versenyző remekül irányította Balut – ahogy a 40-es kamiont nevezték el – és az első helyen intette le a kockás zászló, azaz a Révész TRT rögtön győzelemmel mutatkozott be!
A fordított rajrácsos második futamban is remekül küzdött Kiss Norbert a csehországi kamion EB-n. Végig nagy csatát vívott Adam Lacko-val és Sascha Lenz-cel. Volt hogy hárman szinte egymás mellett mentek a célegyenesben. Végül a cseh Lacko hazai pályán megőrizte első helyét, Kiss Norbert pedig harmadikként ért célba, de mivel a futam során egyszer a GPS hibájából átlépte a megengedett sebességet, 10 másodperces büntetést kapott, így a hatodik helyre csúszott vissza.

„Nagyon jól sikerült már a szabadedzés is, gyorsak voltunk, az időmérőt pedig sikerült megnyerni, így az első helyről indulhattam. Mivel a kvalifikáció során csak egy tizeddel voltam gyorsabb, így tartottam attól, hogy a verseny szoros lesz, de szerencsére nem így alakult. A jó rajt után az élre álltam, majd egy piros zászló után a megismételt rajtot követően is elsőként jöttem el, és a futamon még jobb volt a tempóm mint az időmérőn, így nagy különbséggel tudtam győzni. A második futamon a fordított rajtrács miatt a nyolcadik pozícióból felküzdöttem magam a harmadik helyre, és a győzelemért csatázhattam, de sajnos az egyik egyenesben egy műszaki hiba miatt egy pillanatra elveszítette a GPS jelet az a készülék, mely a sebességet méri, így átléptem a megengedett határt, amiért 10 másodperces büntetést kaptam, így bár harmadikként intettek le, a büntetés miatt a hatodik helyen végeztem. Nagyon köszönöm Révész Bálintnak és a csapatnak, hogy ebbe belevágtunk, és rögtön ilyen jó eredménnyel kezdhettük a szezont” – mondta Kiss Norbert.

A Révész TRT és Kiss Norbert szempontjából jól sikerült szombati nap után vasárnap újabb két futam következett a csehországi Mostban rendezett kamion EB versenyhétvégéjén. Norbi ezúttal sem bízta a véletlenre, és már a reggeli szabadedzésen jelezte, ezúttal sem lehet majd megállítani. A szerelők által tökéletesen beállított autóval 2:10:83-as időt ért el, és csak a második helyezett Lenz tudott egy másodpercen belül maradni a magyar pilótához képest. A kvalifikáció is jól sikerült, így Norbi az élről rajtolhatott a vasárnapi első futamon.
Szakadó esőben vágtak neki a távnak a versenyzők, és Kiss Norbert remekül kapta el a rajtot, az élre állt. Sok volt a megcsúszás, nagyon nehéz volt pályán tartani az autókat, és egy alkalommal a magyar pilótának is korrigálnia kellett, amit Lenz kihasznált, és megelőzte. Két kanyarral később viszont Lenz csúszott meg, Norbi visszatámadott, és ismét a Révész TRT kamionja állt az élen, amikor piros zászlóval félbeszakították a versenyt, mivel a sok eső és vízátfolyás miatt balesetveszélyes volt a pálya. Hosszú várakozás után a megismételt rajt után Kiss Norbert vezetett, a nedves pályán folyamatosan növelte előnyét, és úgy tűnt, magabiztosan nyer, de egy műszaki hiba miatt két körrel a vége előtt Lenz és Lacko is elment Norbi mellett, aki így végül harmadik lett.

„Az időmérő edzés remekül sikerült, de aztán eleredt az eső, és a pálya középső részén, ahol új aszfaltot kapott, nagyon megállt a víz, és ott mindenki esett-kelt. Jogosan intették le a futamot, mert elég veszélyes volt ez a rész. Egy órával később újra indulhattunk, sikerült ismét vezetnem, de két körrel a vége előtt eltört a bal első féktárcsám, és csoda, hogy nem csúsztam ki. Végül sikerült behoznom az autót a harmadik helyen, ami nagyon jó eredmény, ennek örülök. Egy olyan pályán sikerült a hétvégén jól szerepelni, melyet mindenki ismer, sokan ide járnak tesztelni, ez jó előjel. Köszönöm a csapatnak a munkát, büszke vagyok a csapatra” – mondta Kiss Norbert a verseny után.

Csehország, Most, 2020.08.30, vasárnap

Így zártuk a hétvégét Most-ban. Köszönöm a srácoknak a munkát, nektek pedig a szurkolást! 🙂 A folytatással hamarosan jelentkezünk. 🙂

Közzétette: Kiss Norbi – 2020. augusztus 30., vasárnap