Kocsis Attila, a Túraklub elnöke, kifejezetten örült a szakadó esőnek, hiszen ritka alkalom, amikor ilyen körülmények között, biztonságosan gyakorolhatják a motorozás mesterfogásait a motorosok, hiszen az úton sem mindig lehet megállni, és megvárni míg eláll az eső. A képzésen így a résztvevők ebben a környezetben is elsajátíthatták a közutakon oly gyakran előforduló vészhelyzetek felismerésének és kivédésének technikáit.

A motorosok a rövid bemelegítést követően két csoportban, kezdő illetve haladó képzésen vehettek részt, melyet a GY-M-S Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedési Baleset-megelőzési Bizottságának támogatásával két nagy tapasztalattal rendelkező motoros rendőr, Tabi Sándor és Dénes László vezetett. A 9:30-13:00-ig tartó tréning végén a motorosok bár fáradtan, az esőtől kívül, az izzadságtól pedig a motorosruhák alatt teljesen átázva, de hasznos élményekkel és tudással gazdagodva indulhattak haza. Az eső miatt pedig senki sem panaszkodott! -A rendezvény során ugyan többekben felmerült, hogy a kialakított pályákat az ő motorjukkal nem lehet teljesíteni. Ekkor viszont oktatónk maga bizonyította a motorok alkalmasságát, illetve a motorosok technikai tudásának hiányosságait, esetenként úgy is, hogy a motoros utasként vett részt a bóják kerülgetése során.

-A rendezvényt az ETO Park vezetősége nagy örömmel fogadta és segítette, a GY-M-S Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelősége pedig a szükséges felszerelésekkel, eszközökkel támogatta, melyekért Kocsis Attila ezúton is köszönetét fejezi ki. A Route 82 Motoros Túraklub a következő vezetéstechnikai tréninget, melynek során az utassal illetve utasként történő motorozás titkaival ismerkedhetnek meg a motorosok, 2012. augusztus 25-re tervezi. Aki érdeklődik az újabb képzés iránt, kövesse figyelemmel a Túraklub honlapját: www.ahmmbk.hu vagy www.route82.uw.hu.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!