Rossz nyelvek szerint családi házakkal összemérhető menetdinamikával rendelkezik a Bentley Continental GT, amelynél az első tengely elé szerelt W12-es biturbó hajt. Némileg javult a helyzet az alacsonyabb tömegű – kevésbé orrnehéz – V8-as motor megjelenésével, így nem is csoda, hogy eddigi legfürgébb autójukhoz ez utóbbi modellváltozatot vették alapul.

A Győrben gyártott 4,0 literes, V8-as biturbó erőforrás teljesítményét 580 LE(6000/perc)/700 Nm (1700/perc)-re növelték a motorvezérlés átprogramozásával, például továbbra is van Normal és Sport üzemmód, azonban ezek között nagyobb eltérést tapasztal a sofőr, és részterhelésen továbbra is lekapcsolja hengereinek felét az erőforrás. Hardveres eltérésnek egyedül a titánium-kipufogó számít, ami 7 kg-mal veszi ki a részét az egyébként 100 kg-os tömegcsökkenésből, és egyedi hangot kölcsönöz a túrakupénak.

Még így is 2195 kg a saját tömeg, és az átprogramozott légrugós sportfutómű ellenére is alulkormányzott lenne a Continental GT3-R, úgyhogy a menetstabilizáló gyarapodott egy új funkcióval, kanyarban az ívbelső hátsó kereket fékezve kelt forgatónyomatékot, segítve a kanyarodást. Szükség is van minden apró segítségre hiszen pokolian gyors lett az autó a rövidebbre vett végáttételnek köszönhetően, a 100 km/órás sebességet 3,8 másodperc alatt éri el, ezzel ez az eddigi leggyorsabb közúti Bentley.

Versenyautóhoz méltóan csak Gleccser fehér fényezést kap a 300 darabos limitált széria összes példánya, igaz, a brit gyár a megfelelő felár ellenében egyedi színeket is megvalósít. A szalagon félig elkészült autókat a Motorsport részlegnél fejezik be, érdemes még tudni, hogy a vételár az első négy évben ingyen karbantartást is tartalmaz – a Bentley úgy számol, a Continental GT3-R tulajdonosok évi 16 000 km-t mennek majd autóikkal, azaz a 16, 32, 48 ezer km-es átvizsgálás van benne az árban. Azt egyébként nem árulták el, mennyibe kerül az autó, de ha kérdezni kell, úgyse engedheti meg magának az ember…

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!