A múlt század elején a Harley-Davidson, az Indian és az Excelsior-Henderson márkákat egy lapon emlegették, utóbbi volt például az egyedüli, USA-beli gyártó, amelyik 1911-21 között négyhengeres motorkerékpárt kínált. A tulajdonos Ignaz Schwinn (neve a kerékpárok világából lehet ismerős) a húszas évek végén felismerte, hogy gazdasági nehézségek jönnek, ezért megszüntette a motorkerékpár-gyártást 1931-ben.

A márka újkori történelmét 1996-tól számítják, Don Hanlon ekkor nevezte át cégét Excelsior-Hendersonra, a bemutatott Super X nevű motorkerékpár sorozatgyártása 1998-ban indult, és 1999-ig közel kétezer darabot tudtak belőle értékesíteni. Most ez utóbbi céget lehet megvásárolni, az Excelsior-Henderson márkanév összes jogával együtt, tehát a vásárló akár azonnal újrakezdheti a motorkerékpár sorozatgyártását a meglévő tervrajzok és gyártószerszámok segítségével. A Mecum január 23-27. között megrendezésre kerülő Las Vegas-i motorkerékpár-árverésén lehet majd licitálni a márkára.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!