Nem, nem kapott összkerék-kormányzást a kínai Zotye autógyár legújabb típusa, a Z100-as miniautó, csak épp az a grafikus, aki számítógéppel rakta rá a könnyűfém felnit a sajtófotóra, rossz munkát végzett.

A félreértések elkerülése végett: csak a felnivel hibázott, az, hogy maga az autó a kelleténél jobban hasonlít a Suzuki Alto-ra, a formatervezők műve – a Suzuki egyébként előre menekült a radikálisan átalakított megjelenésű minijével.

A Zotye Z100-as egyébként a legolcsóbb új autók közé tartozik majd Kínában, 24 000 jüan, azaz 875 000 forint lesz az indulóár. Ezért a pénzért öt ajtót, 1,0 literes négyhengeres motort és 5 fokozatú kézi váltót kap a kedves ügyfél, extraként légkondi, 4 fokozatú automatikus váltó no és persze könnyűfém felni is elérhető lesz. Az első sajtófotókon egyébként csúcsmodellt láthatunk fényezett lökhárítóval, tükrökkel; az alapmodell fekete ütközőket kap.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!