Negyven évvel ezelőtt mutatta meg a Honda a GL1000-es Gold Wing-et, amelyet aztán 1975 elején forgalmazni is kezdett. Idő közben már nem négy- hanem hathengeres boxer hajtja a japánok túragépét, amely megújulva kezdi majd a 2015-ös évet.

Van két új fényezés, a metálszürke mellett sokkal izgalmasabban néz ki a piros/fekete kombináció, amely hivatalosan Prominence Red és Graphite Black színekből áll össze, és ehhez feketére fényezik a vázat, a felniket és a fedeleket is. De van hasznos újítás is, például a légterelő átalakításával csökkentették az utasokat érő turbulenciát, a sofőr ezen felül lábmelegítőnek is örülhet.

A hosszú távon kényelmesebb utazást biztosító üléseket új, lyuggatott poliuretán kárpit borítja. A limitált, 40 éves születésnapi kiadás tele van különféle emblémákkal, az utasülés háttámláján, az első légterelőn, a slusszkulcson és a csomagtérfedélen is ott találjuk a jubileumi grafikát és számot. Ezen felül egyébként feláras felszerelések vannak a fedélzeten, úgymint markolat- és ülésfűtés, rádió, tempomat és elektromos hátramenet. A Honda Gold Wing 40th Anniversary Edition októbertől kapható.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!