Föld körüli út egy BMW motorkerékpárral három perc alatt? Természetesen lehetetlen, még egy olyan GS motoros legenda számára is, mint Miquel Silvestre. Ha valakinek mégis ösztönzésre van szüksége, hogy nekivágjon saját világ körüli kalandjának, az nézze meg a spanyol motoros legutóbbi videóját, amelyet úgy lehetne leírni, mint egy nagysebességű Föld körüli utazást BMW stílusban.

Virtuálisan felülhetünk Miquel mögé és a hátsó ülésről nézhetjük az utat, miközben átutazza a világot új tapasztalatokat és életre szóló emlékeket keresve. A felfedező összesen több mint 90 országon motorozott keresztül különböző BMW motorkerékpárokon, legutolsó túrája során – amely 2011 júniusában kezdődött és múlt hónapban ért véget – 25 országot látogatott meg és körülbelül 50 000 kilométert tett meg R 1200 GS-ével.

Miquel még mindig az Egyesült Államokban tartózkodik, ahol túrája véget ért. Bár motorkerékpárját már elszállíttatta Spanyolországba, mégsem siet vissza korábbi ügyvédi foglalkozásához, mivel elfeledett spanyol felfedezők nyomait végigjárva, most az a célja, hogy új könyvet adjon ki és úti íróként szeretné megélhetését biztosítani. Természetesen a GS modellek nagy rajongója, három darab tulajdonosa is, amelyek között megtalálható egy R 80 G/S illetve a legújabb GS is, amelyikkel legutóbbi túráját teljesítette.

„Számomra ez a tökéletes motorkerékpár. Nem motokrossz gép, de nem is erre van szükségem. Oda visz, ahova akarom. Néhányan nem bíznak benne, hogy a GS ennyire széleskörűen használható, de én vagyok rá a bizonyíték, hogy igen. Majdnem mindent meg tudsz vele csinálni, csak ismerned kell a határait.”- mondta el véleményét a motorról. Ugyanakkor Miquel nem csak a GS rajongója. Amíg Torontóban tartózkodott a délutánját egy C 600 Sport nagyrobogón töltötte és annyira jó benyomást tett rá, hogy egy rövidfilmet is készített tapasztalatáról, amelyben kiemeli, hogy a C 600 Sport a legjobb városi motor az igazi kalandmotorosok számára!

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!