A belga Mettet versenypályán megrendezett Speed Trophy rendezvényen leplezték le a készítők a fél évszázaddal ezelőtt megszűnt Saroléa márkanevet felelevenítő motorkerékpárt. Az SP7 elnevezésű, karbon vázas akkumulátoros-elektromos géppel rajthoz állnak majd az idei Isle of Man TT versenyen.

A mindössze 200 kg tömegű Saroléa SP7 hajtásáról egy folyadékhűtésű, 180 lóerő/400 Nm teljesítményű elektromotor gondoskodik. A 100 km/órás sebességet 2,8 másodperc alatt éri el, csúcstempója 250 km/h; váltó nincs, egyszerű lánchajtás továbbítja a teljesítményt a hátsó kerékhez. A hatótávolságot nem tudjuk, de azt igen, hogy fékenergia-visszatermelést is használnak annak növeléséhez.

Nem árulták el, mik a tervei a Saroléa márkát feltámasztó csapatnak, megmaradnak a versenymotorkerékpár-készítésnél, vagy netán utcai használatra alkalmas konstrukciókat is láthatunk majd tőlük?

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!