Mindössze 9 példányt készít a Bandit9 műhely az L Concept elnevezésű kismotorjából, amelyet a Star Trek sci-fi sorozat, és annak főszereplője, az Enterprise űrhajó ihletett. Daryl Villanueva, a műhely alapítója és tervezője nem egyszerű futurisztikus gépet akart alkotni, hanem egy olyat, ami a Star Trek egy epizódjában is felbukkanhat.

Az ötlet egyébként két évvel ezelőtt fogalmazódott meg, azonban akkor még nem volt meg a kellő szaktudás és technikai felkészültség az L Concept megépítéséhez. A fényszóró, az üzemanyagtank és az ülés a felső részben kapott helyet, kézzel formált és polírozott acéllemez borítja ezt a részt, a technika az alsó részben helyezkedik el. A kormány és a fékkarok alumíniumból készülnek.

A léghűtéses 125 köbcentis erőforrás a 4 fokozatú váltóval és a kipufogóval együtt az alsó részben található, különösen a kipufogó elrejtése volt nehéz az extrém kanyarulatok miatt. Hátul kettős fekvő lengőkaros felfüggesztés, a világítás LED-es, a hátsó lámpában 45 darab kapott helyet. A Bandit9 L Concept vételára 10 950 dollár, azaz 2,75 millió Ft.