Noha még mindig teljes álcát visel a Dacia Logan, a korábbiakhoz képest azért mégis sokkal több mindent látunk belőle. Például azt, hogy a megjelenése tömzsibb lesz a mostaninál, és maradnak a négyajtós, lépcsős hátú formánál.

Annyit azért ki tudunk venni az álcázás alatt, hogy az orr megjelenése hasonlít majd a nemrég lefényképezett, alaposan felfrissített Sandero-ra, de azért felismerhetően más marad. Az utastérben minden valószínűséggel az eddig alkalmazott egy műszerfal stratégiát követve azt a belsőt találjuk, amit a Lodgy-ban és a Dokker-ben is, ennek megfelelően lesz gyári navigáció is. A motorkínálat valószínűleg az 1,2 literes négyhengeresre (szívó 75 LE, turbóval 115 LE) és az 1,5 dCi-re korlátozódik, utóbbiból várhatóan csak a 90 lóerős változat lesz majd választható. Az eddigiektől eltérően nem lesz több karosszéria, hiszen a kombi helyett a Lodgy egyterű, a Pickup és Van modellek helyet meg a Dokker haszonjármű lesz elérhető. A Párizsi Autószalonon mutatkozik be a második generációs Dacia Logan.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!