Már a Ghost megjelenésekor közölte a Rolls-Royce, hogy dolgoznak a további karosszériaváltozatokon, úgymint a kupé és a kabrió. Itt vannak az első kémfotók a kupéról, amelyek alapján meg tudjuk állapítani, hogy nem egyszerű lesz a felépítmény.

Nem a Phantom útját járják, amikor kupévá alakítják a karosszériát, azaz lényegében kettővel csökkentik az ajtók számát, majd egy kicsit átalakítják a vonalakat, hogy a változatlanul hagyott hosszúságú karosszéria arányos maradjon. Az A oszloptól hátrafelé teljesen új, egyedi megjelenésű a karosszéria. Mintha hátsó segédajtók is lennének a karosszérián, de lehet, hogy csak a álcázást készítő mérnökök kézügyességének köszönhető ezek körvonala. A szélvédőtől kezdve egészen a csomagtérfedél végéig egyenesen lejtő tetővonalról könnyedén felismerhető lesz az autó, amely a hírek szerint feleleveníti a Corniche nevet – amit egyébként nemrég levédett a márkatulajdonos BMW konszern.

Persze csak azért, mert a szintén egyedi megjelenésű – és talán hosszú idő után először újra négy (2+2) ajtós – kabrióval így külön modellt alkothatnának a Rolls-Royce márkán belül. És nem utolsó sorban jóval több pénzt lehetne értük kérni, mintha egyszerűen Ghost Coupé és Ghost Convertible néven forgalmaznák őket. Magától értetődően a 6,0 literes, biturbó V12-es változatlanul kerül majd a motortérbe.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!