Jelenleg hódítanak a retrós megjelenésű motorkerékpárok, a Yamahának is van már ilyen gépe, de ez nem akadályozta meg őket egy újabb piacra dobásán. Ehhez megnyerték az olasz Abarth márkát partnernek, az eredmény pedig az XSR 900 Abarth elnevezésű gép, amelyből pontosan 695 darabot készítenek.
abarth2
A 850 köbcentis Crossplane 3 blokk 115 lóerős, a teljes kipufogórendszer az Akrapovic terméke, csak a végződés készül titániumból. Az egyszemélyes ülés tartóját és az első sárvédőt karbonból készítik, a bőr ülést vörös varrással dobják fel, egyébként egységes a szürke-vörös fényezés. A tankon Abarth logót helyeznek el, de természetesen a limitált szériára utaló, sorszámos plakett is kerül a gépre.
abarth3
Interneten keresztül lehet majd megvásárolni, 2017. január 17-én indul majd az értékesítés, az első 95 ügyfél VIP Abarth élményprogramon is részt vesz majd, a többi 600 vásárló pedig áprilisban veheti át a gépét a Yamaha márkakereskedésekben.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!