Egészen mostanáig még elérhető volt a keresztben beépített, 3,2 literes soros hathengeres erőforrással a Land Rover Freelander, a 2013-as modellév érkeztével azonban megszabadultak ettől a Volvo erőforrástól. A hivatalosan Si6-ra keresztelt motor helyett a Range Rover Evoque-ból ismert, 2,0 literes, 240 lóerős turbómotort lehet kérni, ami Si4 GTDi-ként fut.

A 2007-ben piacra dobott szabadidő-autó esetén a formai változások minimálisak, új lámpákkal – tették modernebbé a megjelenést, illetve a hűtőrács immár a karosszéria színétől függetlenül fekete keretbe van foglalva. Inkább az utastérre koncentráltak az átalakítás során.

Teljesen új műszerfalat készítettek, amelynek tetején és 7 colos képátlójú érintőképernyő található, a tolatókamerának van „vontatmány-felcsatoló segéd” funkciója is, új a légkondicionáló, és extraként akár 17 hangszórós, 825 W összteljesítményű Meridian hifi is kérhető. Újdonság még, hogy a korábban forgókapcsolóval vezérelhető Terrain Response elektronikus összkerékhajtás-felügyelet mostantól egyszerű kapcsolósorral rendelkezik.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!