Hirdetés – Ön is imád motorján suhanni az országúton, miközben simogatja a lágy szellő?

Talán a motorozásnál a legfontosabb a biztonság, hiszen két keréken sokkal több veszélyes tényezőnek vagyunk kitéve.

Érdemes oda figyelnie a saját biztonságára, amihez elengedhetetlen a motorgumik megfelelő kiválasztása, tudtuk meg a motortire.hu szakértőitől.

A legjobb gumikat soroljuk fel a cikkünkben, amelyek garantáltan a felső réteghez tartoznak.

Ön se hagyja ki a remek alkalmat, hogy mindent megtudjon a legkapósabb márkájú motor gumikról.

A motor gumik épségének fontossága

A KRESZ szabályok között is fel van tüntetve, hogy a napi első elindulás előtt ellenőrizni kell a kerekeket, hiszen ezek életfontosságú szerepet töltenek be.

Ha nem a megfelelő állapotban használjuk őket, annak komoly következményei lehetnek. Főleg a motorok esetében, hiszen ott szinte fele akkora az alapvető biztonságunk, mint az autókban.

Olyan apró részletekre kell oda figyelnünk, mint például a gumi mintája, hiszen az abroncs kopásából már kiderülhetnek más jellegű hibák, is.

Emellett nagy hangsúlyt kell fektetni arra, hogy milyen fontos az esetleges gumi csere után a kerék megfelelő rögzítése, ugyanis egy rosszul felhelyezett kerék könnyen kitörik a kanyarban, vagy akár egy kátyúban.

A motor gumik fajtái

A motoros gumiknál alapvetően sokkal több fajtát találhatunk, mint az autó abroncsoknál. Ennek az az oka, hogy szinte minden fajtájú motor más méreteket, illetve tulajdonságokat birtokol.

Megkülönböztetünk városi, sport, verseny, robogó, túra, chopper, és cross motor gumit is.

Ezek között leginkább annyi a különbség, hogy más-más anyagból készülnek, hiszen egyértelmű, hogy egy robogó nem akkora teljesítményre képes, mint egy chopper, vagy egy sport motor. Természetesen a cross, valamint túrázásra alkalmas gumi belseje, plusz felülete pedig úgy van kialakítva, hogy a hegyes, dombos területeken, illetve még a sárban is tökéletesen tudjon közlekedni.

A TOP 5 motor gumi márka

Az interneten már számtalan weboldalt találunk, amelyek kifejezetten a motoros abroncsokkal foglalkoznak, viszont a legkedvezőbb vásárlói feltételeket a motortire.hu webshopjában fedeztük fel a következő városi motorozáshoz használatos gumi márkákkal kapcsolatban.

ContiGo! 66V: Az első helyet természetese, akár csak az autóknál, itt is a Continental foglalja el, méghozzá ContiGo! 66V gumijával.

Minden időjárási viszonyban egyaránt használható, valamint barázdáinak köszönhetően remekül vezeti el a vizet.

Dunlop: Második helyre a Dunlop gumikat sorolhatjuk szinte kivétel nélkül, amelyek kifejezetten jól bírják a hatalmas sebességet, emellett fantasztikusan néznek ki.

Heidenau K44 51 S: Ez után következik a Heidenau K44 51 S, amely alacsonyabb átlag sebességre ajánlott, mint a Continental, viszont az ára sokkal kedvezőbb, körülbelül fele annyiba kerül.

Bridgestone: A negyedik helyre a Bridgestone kerül, ami jellemzően egy áltlános sport motor gumi.

Pirelli City Demon: Végül a Pirelli City Demon foglalja el az utolsó helyet, amely P sebességgel rendelkezik, azonban nagyon hosszú élettartam jellemző rá. Persze leginkább csak akkor, ha a megfelelő módon bánunk vele.

A márkanév fontossága a döntéshozatalban

Manapság már a piac rendkívül márkafüggő lett, azonban akad olyan kategória, ahol ennek meg van a szemmel látható előnye. A motoros gumiabroncsok esetében tényleg nem véletlen, hogy egy nagyobb névért olykor rengeteg pénzt fizetünk.

Amennyiben a cél az időtállás, akkor egy Continental, vagy egy Heidenau, de akár a Pirelli is remek választás lehet, hiszen sokkal jobb az átlag élettartamuk mint társaiké. Emellett persze még növelhetik a biztonságérzetünket is, amely elengedhetetlen ahhoz, hogy maximálisan élvezni tudjuk a motorozás élményét.

Viszont miért ne imponálhatnánk saját magunk, illetve mások számára azzal, hogyha ott van a kedvenc márka jel az abroncsainkon. Ez tehát nyilvánvalóan egy lényeges szempont a motoros élmény teljes egészét szemlélve.