Erősen álcázott külsővel és szinte maszkolás nélküli belsővel látható a harmadik generációs Mercedes-Benz CLS kupé az első hivatalos fotókon, nem véletlenül, hiszen az utastér – a térkínálattól eltekintve – megegyezik az E-osztályéval. Műszakilag is épp csak annyi eltérés lesz, amit az idő közben eltelt másfél év és a jövőben bővülő modellpaletta indokol.

Amíg az E-osztályban csak egy turbóval létezik a 2,0 literes dízel, a CLS-ben már biturbó feltöltéssel és 245 lóerős teljesítménnyel is választható lesz, igazán nagy újdonság az új fejlesztésű 2,0 literes benzines lesz majd, amely 299 lóerős teljesítménnyel kerül a kupé motorterébe, és rögtön lágy-hibrid hajtás (14 LE/150 Nm teljesítményű villanymotor) is lesz hozzá a fogyasztás mérséklése érdekében. A soros hathengeres motorok közül a dízel 285 és 340 lóerővel lesz választható, a 367 lóerős benzines is lágy-hibrid lesz.

Eltérést jelent a limuzinhoz képest, hogy a CLS-hez nem kínálnak V8-as motorokat, a vásárlókat a jövőben a Mercedes-AMG egyedi megjelenéssel rendelkező négyajtós kupéja felé akarják terelni ezzel a lépéssel. A négyajtós kupé a maga 4,99 méteres hosszával 6 centivel múlja felül az E-osztályt, a légellenállási tényezője a lendületes vonalvezetés ellenére romlik, a CLS Cw értéke 0,26 szemben az E-osztály 0,23-as értékével. A Los Angelesi Autószalonon leplezik le a harmadik generációs Mercedes-Benz CLS-t, az első példányok 2018 márciusában kerülnek a vásárlókhoz.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!