A legkorszerűbb vezetéstechnikai központ létrejöttével a motorosoktól kezdve a kezdő és haladó személygépjármű-vezetőkön át a busz- és kamionsofőrökig bárki megtanulhatja az utakon leselkedő vészhelyzetek kezelését, amely drasztikusan csökkentheti a közúti balesetek számát. „Európai Uniós irányelv, hogy a professzionális gépjárművezetők közlekedésbiztonsági tréningen vegyenek részt, kötelező jelleggel. Ez a szabályozás Magyarországon 2013-ban léphet életbe a buszvezetőknél, majd 2014-ben a tehergépjármű-vezetőknél is. Az újonnan nyíló centrumunk ezt a jövőbeni szabályozást hivatott kiszolgálni, a lehető legkorszerűbb technikai feltételek biztosításával” – mondta Dr. Reinhard Platzer, a Driving Camp igazgatóságának elnöke, a beruházás egyik részvényese.

Itthon eddig semmilyen lehetőség nem volt arra, hogy a 40 tonnás járműszerelvénnyel dolgozó gépkocsivezetők biztonságos körülmények között kipróbálhassák a módosult környezeti viszonyok okozta vészhelyzeteket. A Driving Camp centrum lehetőséget ad arra, hogy speciális vészhelyzetekben próbálják ki magukat a sofőrök. Dittel Gábor, a NiT Hungary ügyvezető főtitkára, a beruházás másik tulajdonosa a következőképpen nyilatkozott a centrumról: „Összhangban a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által 2011-ben elindított ÉLET ÚTON programmal a Driving Camp minden közlekedésben résztvevő számára, valamennyi közúti közlekedésben előforduló helyzetre szimulációs modult nyújt” – hangsúlyozta.

A beruházás körülbelül 2,7 milliárd forint értékű, egy hozzávetőlegesen 13,4 hektár méretű területen. Az 1800 m2-es klubház klasszikus-modern stílusban, a hi-tech trend jegyében megálmodott tervek szerint épült, amely alkalmas események, konferenciák befogadására is. Az épületegyüttesben egy 100 fő befogadására alkalmas étterem, egy látványkonyha első osztályú cateringgel, egy 100m2-es kilátóterasz és egy helikopter-leszállópálya is helyet kapott.

A pályák 6 modult tartalmaznak (dinamikai rántó pad, vízátfolyós pálya, downhill modul (lejtőn lefelé, menet közbeni megcsúszás gyakorlására), körpálya, off-road pálya vízeséssel, go-kart, autópálya szakasz) személygépjárművek, teherautók, buszok és motorok oktatására.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!