Nagy-Britanniában megszokott, hogy a sikeres zenészek egy vagy több Rolly-Royce-ot is vásárolnak maguknak, a gyár úgy érezte, itt az ideje viszonozni ezt a szokást. Kilenc híres zenészt kerestek meg, akik aztán a gyár formatervezőivel közösen készítették el a nevüket viselő autókat. Ezek közül négyet már be is fejeztek.

Roger Daltrey autóján a The Who zenekar Tommy albumának grafikáját használták, a zenekar nevét az ülésre varrták, és ehhez rögtön egy palack, hasonló grafikával ellátott cuvée bort is mellékeltek. Sir George Martin producer is kapott egy autót, az ő esetében a nevéhez köthető slágerek szövegét hímezték a kárpitokba és az aláírását a fejtámlákba.

Közös vonása az autóknak a C oszlopra festett Union Jack zászló. Mind a kilenc autót a legjobb ajánlatért értékesítik, a befolyó összeget pedig a névadó művész által kiválasztott jótékonysági szervezetnek utalja majd át a Rolls-Royce gyár.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!