A tavaly ősszel bemutatott Toyota Yaris Hybrid-R tanulmány rögtön két dolgot is előrevetített. A Toyota várhatóan jövőre beszáll a rali-világbajnokságba egy Yaris alapú autóval – tesztelés közben sikerült elcsípni az első példányt -, illetve a modellfrissítés során is az ott már látott motívumokat kapja meg a kisautó.

Utóbbira ráadásul rögtön hivatalos forrásból származó bizonyíték is van, felkerült ugyanis az internetre a japánban Vitz néven forgalmazott típus új változatának néhány részlete. Nem annyira hangsúlyos az X-motívum, mint mondjuk az Aygo esetén, de azért nagy vonalakban megvan; az alsó légbeömlő sarkában kifut a fekete betét, a hűtőrács egybefolyik a jelenleginél laposabb fényszóróval. Az új díszléc belelóg a fényszóróba – felszereltségtől függően fényezetlen fekete, vagy műanyagkrómos ez az elem.

Új a műszerfal is, immár nem az utas előtti betétbe helyezik el a fejegységet, hanem az újonnan ívesre rajzolt felső szellőzőnyílások által megkezdett, és az alsó szellőzéspanel által bejezett ívet köti össze egy új vonal, ami a vezetőhöz sorolja a középkonzolt. Európába várhatóan az ősszel jut majd el a Toyota Yaris frissítés, és ezzel egy időben várható az új WRC raliautó bejelentése is.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!