Mivel az illetékes hatóság éppen nem működik az Egyesült Államok költségvetési befagyasztása miatt, a Ford önkéntes visszahívást jelentett be – mivel észrevette, hogy a Focus Electric és C-Max Hybrid és Energi modellek nem felelnek meg forgalomba helyezés elvárásainak.

Egészen pontosan arról van szó, hogy nem szólal meg egy figyelmeztető hang, ha kinyílik a vezető ajtaja és a „gyújtás” még rá van adva az autóban – ráadásul mivel itt akkumulátoros-elektromos illetve hibrid modellekről van szó, még a motorhangra se hagyatkozhat az ember, és széria a kulcsnélküli motorindítás, azaz nem kell a slusszkulccsal se matatni, így könnyen előfordul, hogy úgy szállnak ki, hogy menetkész állapotban hagyják ott az autót. Ez pedig nem csak hogy megnöveli az ellopás veszélyét, de törvénysértő is az Egyesült Államokban. 23 830 darab autóval kell a tulajdonosoknak a márkaszervizekbe fáradniuk, ahol aztán egy szoftverfrissítéssel orvosolják a problémát.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!