A Müncheni Műszaki Egyetem és a Szingapúri Nanyang Műszaki Egyetem hallgatói közös projektje állt elő a szokatlan jármű ötletével, amellyel hatásosan lehet csökkenteni a dugóban araszolással töltött időt. A megoldás nem tökéletes, de mindenképpen figyelemreméltó.

Az utas az elöl lévő zárt cellában foglal helyet, a taxisofőr meg a hátul lévő nyitott vezetőállásból irányítja a keskeny járművet. Tehát téli időjárási körülmények között eleve nem nagyon életképes a dolog. Arról nem is beszélve, mi van, ha az utascellában hirtelen megmozdul az utas – a vezető nem látja, mi történik előtte, lehet, hogy nem tud majd időben reagálni és megőrizni a jármű egyensúlyát. A személyszállítás mellett azonban áruszállításra vagy például mobil büféjárműkén is működik a szerkezet, hiszen az első felépítmény cserélhető.

A Voi (vietnámi nyelven elefánt) nevű jármű prototípusát elektromos hajtással valósították meg, a 3 kWh kapacitású lítium-ion akkumulátorral 80 km-es hatótávolsággal rendelkezik a 45 km/óra csúcssebességű robogótaxi. Vagy mobil fagylaltárus, ami házhoz jön hívásra. Valamire csak használható lesz az ötlet…

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!