Pár nappal ezelőtt már megismerhettük az M2 CS-t egy szivárogtatásnak köszönhetően, ma pedig hivatalos lett a BMW által valaha épített legerősebb kompakt autó, és azzal együtt annak versenyautó változata, az M2 CS Racing. Utóbbi egyébként „mindössze” 280-365 lóerős teljesítményű, ezt ugyanis azok a versenykiírások szabályozzák, ahol az autóval rajthoz lehet állni.

Annak köszönhetően, hogy az M2 ugyanazt az építőkészletet használja, mint a nagyobb testvérei, a BMW Motorsport fejlesztőmérnökei hasznosíthatták az M4 versenyautó fejlesztésénél szerzett tapasztalataikat, illetve az oda kifejlesztett alkatrészek egy részét is. Belépő szintű versenyautóként fontos szempont volt a költségek alacsonyan tartása, ennek is köszönhető, hogy sikerült nettó 95 ezer euróra levinni a vételárat.

Az M2 CS Racing orrában a 2979 köbcentis, két turbós S55 motorkódú hathengeres kerül, a maximális nyomaték 550 Nm, a maximális teljesítmény pedig beállítástól függően 280-365 lóerő lehet. Az erőt hétfokozatú, duplakuplungos váltó közvetíti a hátsó kerekek felé. A vezérlőelektronika az M4 GT4 versenyautóból érkezik, és egyszerűen programozással lehet szabályozni a csúcsteljesítményt. 2020 közepén vehetik át a BMW M2 CS Racing első példányait a vásárlók.