Gerhard Plattner korábban már több alkalommal is bebizonyította, hogy szemtelenül alacsony fogyasztással is tudja vezetni a Volkswagen konszern termékeit, ezúttal egy Škoda Fabia GreenLine-nal hajtott Ausztriából Dániába, majd vissza – egy tank üzemanyaggal.

Ez 45 liter gázolajat jelent, a megtett távolság pontosan 2006 kilométer volt, így az átlagfogyasztás 2,2 l/100 km lett. Az átlagsebességet nem tudjuk, de elég meggyőző ez az adat – egyben azt is bizonyítja, hogy a mai autók további módosítások nélkül is képesek elképesztően keveset fogyasztani. Azt, hogy a Reutte-i indulás, a Bov-i forduló és a Reutte-i célba érkezés között nem történt tankolás, az International Police Motor Corporation felügyelte. A legtöbb időt autópályán tette meg Plattner úr.

Kétezer kilométer jórészt autópályán, 2,2 l/100 km-es átlaggal. A Skoda Fabia GreenLine és Gerhard Plattner kombinációja verhetetlen Kétezer kilométer jórészt autópályán, 2,2 l/100 km-es átlaggal. A Skoda Fabia GreenLine és Gerhard Plattner kombinációja verhetetlen