Nagy csinnadrattával 2010-ben lépett be az Egyesült Arab Emírségek piacára a kínai MG Roewe cég, azonban a remélt nagy üzletből semmi nem lett, hiszen az olcsó autóra vágyók máshol találtak még olcsóbb alternatívákat, a drága autókat keresőknek meg nem voltak elég drágák az autók.

Pontosan nem tudjuk a háttérben lévő okot, de az biztos, hogy a képeken látható katari MG Roewe márkakereskedésnek nem jöttek be a számításai. Igaz, nem az anyagi háttérrel lehetett gond, hiszen az ahogy egy olajban úszó ország autókereskedésétől elvárható, elég jelentős készlettel készültek fel a vásárlók – elmaradt – rohamára.

A Roewe 550 és 750 típusok mellett még egy új MG3-as is porosodik a sivatagban, az a néhány darab autó, amelyek a szalonban kiállítva várják sorsuk jobbra fordulását, talán még érnek valamit. A többinél a homokviharok már megdolgozták a fényezést, bár ez arrafelé nem ritka jelenség, de inkább használt, és nem gyári új autóknál tapasztalható.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!