A Clemson Egyetemen évről-évre különleges autókat építenek gyártókkal közösen a diákok, idén a Honda és fejlesztőmérnökei segítettek a Deep Orange 9 elnevezésű autó megépítésében. Egy lépcsős hátú Civic volt a kiindulási alap, amelyből ralikrossz-autót faragtak 600 lóerős rendszerteljesítményű hibrid hajtással.

Alaposan felforgatták a technikát, a 400 lóerősre tuningolt 2,0 literes turbómotor a hátsó ülések helyére került és a hátsókerekeket hajtja, az első kerekeket egy 200 lóerős villanymotor mozgatja, az összkerékhajtás virtuális. A diákok szerint a 0-96 km/h gyorsulás mindössze 2 másodpercig tart, a villanymotor pedig annyi energiát tud visszatermelni lassításkor, hogy nincs szükség az akkumulátor külső töltésére. A részben aktív felfüggesztés magától alkalmazkodik a talajtípushoz, ami egy ralikrossz-körön esetenként többször is változik, de az igazi nagy újdonsága az autónak, hogy az anyósülés helyén egy gömbkamerát helyeztek el. Ennek segítségével virtuális utasként lehet szurkolni a Deep Orange 9-esnek a versenyeken.

We are more than thankful for everyone that attended the All-In Auto Rally! Please stay tuned for more photos & videos but for now, enjoy this awesome unveiling video:

Közzétette: CU-ICAR – 2018. október 8., hétfő