Naponta 200 autót gyártanak a Mercedes legújabb, kecskeméti üzemében, az itt összeszerelt B-osztályú modellekből mintegy 50 már gazdára talált. Új hír az is, hogy az év második felében elindul a négyajtós kupé próbagyártása. A felfutási idő alatt a kecskeméti gyár termelése tervszerűen működik, a hónap közepén elindul a második műszak bevezetése, és az év végére 3000 főre bővülő gyári alkalmazottak létszáma.

Március 29-én indult el a termelés, a gyártókapacitás kibővítése révén az autó iránti egyre növekvő keresletet kívánják kielégíteni: a 2011. novemberi piaci bevezetés óta ugyanis több mint százezer megrendelés érkezett. Ez év második felében a Mercedes-Benz B-osztály gyártása mellett beindul az új négyajtós kompakt kupé, a CLA próbagyártása is. Arról nincs semmiféle (se pozitív, se negatív) információ, hogy az új, akkumulátoros-elektromos B-osztály hol fog készülni. Reméljük az is nálunk, hiszen a több kézi munkát igénylő modellt az olcsóbb munkaerő miatt nálunk lehetne gazdaságosan előállítani.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!