Egy hétköznapi halandó azt hihetné, hogy a gazdagoknak van esze. Nos, itt egy újabb bizonyíték arra, hogy nincs nekik. Szemernyi sem. Egy gazdag svájci autókereskedő 19 éves gyermeke elszórta mindazt a pénzt, amit az apja neki adott – havi 10 ezer frank kiadásokra. Hiába volt a nevén még egy 27 millió svájci frank értékű ingatlanportfólió illetve 15 darab autó – a Ferrari mellett volt egy Lamborghini is – abból nem látott készpénzt, és amikor megtudta, hogy édesapja nem ad neki pénzt, hogy a szerinte már ciki Ferrari 458 Italia helyet újabbat vegyen, biztosítási csalással próbálkozott.

Egy ismerősét megbízta azzal, hogy gyújtsa fel az autót, ő 5000 euró közvetítői díjért talált két embert, akik fejenként 5000 euróért vállalták a dolgot. Mivel egy augsburgi bordély előtt került sor a sportkocsi felgyújtására, a rendőrség először bosszúra gyanakodott, de a biztonsági kamera felvételén gyorsan beazonosították a tetteseket, akiknek a mobiltelefon-naplóját vizsgálva gyorsan kiderült, hogy a Ferrari tulajdonosa bízta meg őket, az utolsó döntő bizonyíték pedig az volt, amikor a barátnő elszólta magát a nyomozók előtt. A 2014 október 29-én történt esetet követően idén márciusban indították meg a bírósági eljárást, és most megszületett az ítélet. A 19 éves svájci fiatalembert 1 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélték, amit 22 hónapra felfüggesztettek, ezen felül 30 000 euró pénzbírságot is kiszabták rá. Azért próbálkozott egyébként az autó felgyújtásával a 19 éves fiatalember, mert az eredetileg 240 ezer euróba kerülő autóért csak 160 ezer eurót kapott volna, és az nem volt elég neki ahhoz, hogy egy újabb Ferrarit vásároljon. Ilyen az, amikor egy autókereskedő fia szembesül az értékvesztéssel, és veszít…

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!