35 évvel ezelőtt kezdte meg az autógyártást a Nissan angliai Sunderlandben található gyára, erről a jubileumról egy különleges autóval emlékeznek meg. 1986-ban a Bluebird nevű típussal kezdtek, most egy ilyet modernizáltak az aktuális Leaf villanyautó technikájával.

A Nissan Newbird esetén az összesen 40 kWh kapacitású akkumulátor részben a csomagtérben/részben a motortérben került elhelyezésre, így sikerült elérni a jó tömegelosztást, ezenkívül a nagyobb tömeg miatt a felfüggesztést is módosították annak érdekében, hogy jól vezethető legyen az autó. A töltő-csatlakozót a tanksapka mögé helyezték, a műszeregységhez nem nyúltak, az egykori benzinszintjelző-óra mutatja az akkumulátor töltöttségi szintjét.

Nem szabvány, hanem tapasztalati érték szerint 200-210 km a hatótávolság egy feltöltéssel, a 0-100 km/óra gyorsulást nagyjából 15 másodperc alatt teljesíti a Newbird. A londoni formatervező központban készítették el a 80-as évek jellemző neonszíneit használó egyedi grafikát, az autó különlegessége még a hátulról megvilágított márkajelzés – jogi előírások miatt csak álló helyzetben látható ez.