Szeptember 18-án a Modena Circuit versenypályán gyűltek össze a Mazda MX-5-ös eddigi 4 generációjának rajongói, szám szerint 707 autó jelent meg a találkozón – a pontos számot a Guinness Világrekordok jelenlévő munkatársa hitelesítette, és az bekerül a rekordgyűjteménybe –, ezzel túllépték a 2013-as Holland számot, amikor 683 MX-5-ös jelent meg.

Itt debütált a Gorgona Cars műhely NM Concept átalakítása. Ez egy monoposto karosszériás NA, amely az aktuális ND 2,0 literes motorját (184 LE/205 Nm), váltóját és hátsó tengelyét kapja. A vezetési élmény javítása érdekében 830 kg-ra csökkentik a saját tömeget, a csavarodási merevséget megduplázzák (megemelik a küszöbmagasságot, a padlóhoz hegesztett erősítések, stb.), szereléssel állítható rugóstagok és nagyobb teljesítményű féket szerelnek be – ha a megrendelő adja a kiindulási alapot jelentő autót, akkor 70 000 euróért.

A találkozón jelen volt Nobuhiro Yamamoto, az NC és ND generációk főkonstruktőre, de a típus rajongójának számító Elisa Artioli-val is beszélgethettek a Mazda MX-5 tulajdonosok.