A Volvo tulajdonosa hosszas keresés után végül saját magát találta meg technikai partnernek a svédek által fejlesztett CMA kompakt architektúra hasznosítására. Erre a célra létrehozták a Lynk&Co elnevezésű márkát, amely szakít a hagyományokkal: nem lesznek kereskedések, és nem lehet majd megvásárolni az autókat. Az interneten lehet majd kiválasztani a legjobban tetsző konfigurációt, amit aztán lízingelni lehet majd, illetve autómegosztó szolgáltatás keretében lehet majd használni azokat.

Elsőként egy szabadidő-autót mutattak meg 01 néven, és most itt az ezzel jórészt közös karosszériát kapó lépcsős hátú személyautó 03 néven. A békalámpás orr változatlan, egyébként pedig hatalmas méretű kerekekkel próbálják a formatervezők palástolni a furcsa arányokat. Oldalról nézve egyébként kicsit saabos a forma, hátul a látványos lámpák miatt megint összetéveszthetetlen a megjelenés.

Első körben egyféle motorral kínálják majd a Lynk&Co 03-ast, ami egy benzin-elektromos hibrid hajtás lesz (a belső égésű motor 1,5-ös háromhengeres benzines), dízel később se lesz, de 2,0 literes négyhengeres benzines is megjelenik majd a kínálatban. A karbantartást majd a Volvo márkaszervizek végzik majd, a jelen állás szerint internetes munkafelvétel segítségével – megfelelő térítés mellett még az autó szállítását is megoldják majd.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!