Még mindig nem a sorozatgyártású Porsche 918 Spyder a hír, hanem az, hogy a zuffenhauseni autógyártó megállapodást írt alá a Martini márka tulajdonosával, a Bacardi & Company céggel arról, hogy a jövő szeptembertől megvásárolható autó extraként Martini-dekorral is elérhető lesz.

Egyfelől tisztelegni szeretnének az egykoron Martini-szponzorációval versenyző 917-es előtt, másfelől meg jól néz ki a versenypályákon egykor sokat látott megjelenés. Az 1971-es Le Mans-i 24 órás versenyen a Martini által pénzelt Porsche 917-es nyert, 1973-1978 között a Porsche gyári versenycsapat hivatalos szponzora volt az italmárka. Nem tudjuk, a 645 000 eurós vételáron felül mekkora összeget kell majd fizetni ezért a matrica-dekorációért, de valószínűleg nem ezen fog meghiúsulni a dolog.

A Porsche 918 Spyder csak hibrid hajtással lesz majd elérhető, a 770 lóerős rendszerteljesítményt egy 4,6 literes V8-as benzinmotor és két elektromotor állítja elő. Többek között összkerékkormányzás és aktív aerodinamikai kiegészítők is segítik abban az autót, hogy a mérnökök által Nürburgring Nordschleife köridőnek megcélzott 7:22-es időt elérje. Egyelőre ezeket a kiegészítő rendszereket vezérlő elektronika finomhangolásán dolgoznak a mérnökök.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!